‘TÜRKİYE’DE AVUKATLIK’ PANELİ YAPILDI
Tarih: 3.05.2024 | Okunma Sayısı: 314

 

‘TÜRKİYE’DE AVUKATLIK’ PANELİ

YAPILDI

 

03.05.2024 tarihinde Batman Barosu Av. Tahir Elçi Konferans Salonu’nda ‘Türkiye’de Avukatlık’ konulu panel gerçekleştirildi.

 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek, önceki dönem Baro başkanlarımız, meslektaşlarımız ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı panelde konuşmalardan önce meslektaşlarımız Av. Murat Korkmaz, Av. Mehmet Emin Başar, Av. Zeynelabidin Tokgöz ve Av. Abdulazim Kaya’ya 25. Yıl Plaketi, Av. İbrahim İnal’a 30. Yıl Plaketi ve önceki dönem Baro Başkanımız Av. M. Sabih Ataç’a 40. Yıl Plaketi takdim edildi.

 

Panel Baro Başkanımız Av. Erkan Şenses’in sunum konuşmasıyla başladı. Av. Dorşin Şıkgenç moderatörlüğünde gerçekleşen panel önceki dönem Baro Başkanmız Av. M. Sabih Ataç’ın yargısal pratik içinde avukatlığın rolüne dair önemli tespitler içeren sunumuyla sürdü. Daha sonra söz alan Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu konuşmasında baroların avukatlık mesleğindeki yeri ve önemine değindi. Panelin bir diğer katılımcısı olan Av. Dr. Kasım Akbaş avukatlıkta değişen ekonomi-politiği değerlendirerek, bu süreçte avukatların ve baroların rollerine vurgu yaptı. Son konuşmacı olan Emekli Yargıç Av. Dr. Orhan Gazi Ertekin Türkiye’de Avukatlığın tarihine dair önemli saptamalarda bulundu.

 

Panelin son bölümünde dinleyicilerden gelen soruların cevaplandırıldığı soru-cevap bölümü yapıldı.

 

Panelden sonra katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu panel bitimi sonrası Baro başkanlığımızı ziyaret ederek Baromuz adına Baro Başkanımız Av. Erkan Şenses’e plaket takdim etti.

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.