Staj Yönetmeliği
Tarih: 30.12.2024 | Okunma Sayısı: 15397

 

BATMAN BAROSU

AVUKATLIK STAJI İÇ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

AMAÇ VE KAPSAM

Madde 1- Bu İç Yönetmelik, 1136 sayılı Avukatlık Yasası ve Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Staj Yönetmeliğinin 1. maddesinde yer alan amaç doğrultusunda Batman Barosu avukat stajyerlerinin staja başlama, çalışma ve gözlemlenmesinde uygulanacak yöntemler ile stajyer eğitimine ilişkin ilke ve kuralları kapsar.

DAYANAK

Madde 2- Bu İç Yönetmelik 1136 sayılı yasanın 23, 95/2-9-15. maddeleriyle TBB Avukatlık Stajı Yönetmeliğinin 19, 22, 23, 24 ve 25. maddeleri ve Batman Barosunun 12.10.2024 tarihli genel kurulunda alınan karar gereğince düzenlenmiştir.

Madde 3- Batman Barosunun avukatlara yönelik meslek içi eğitime ve stajyer avukatlara yönelik staj eğitimine ilişkin görevlerini bilimsel ilkelere uygun sürekli olarak yerine getirebilmesi amacıyla bilimsel özerkliğe sahip olmak ve bu iç yönetmeliğe uygun sürekli çalışmak üzere Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi kurulmuştur.

İKİNCİ BÖLÜM

GENEL OLARAK STAJ

Madde 4- Avukatlık stajını yapmak isteyen aday, dilekçesinin ekine TBB Staj Yönetmeliğinin 4. maddesinde belirtilen belgeleri eklemek suretiyle Batman Barosuna başvurur. Belgelerde eksikliği bulunan adayın başvurusu eksik belgeler tamamlanıncaya kadar işleme konulmaz. Avukatlık stajının ilk altı ayı adliyede, ikinci altı ayı avukat yanında olmak üzere iki bölümde yapılır. Stajın kesintisiz olarak yapılması esastır. Stajyer; staj süresinde Avukatlık Yasasına, TBB Avukatlık Stajı Yönetmeliğine ve bu İç Yönetmelik kurallarına uygun olarak eğitilir.

YANINDA STAJ YAPILACAK AVUKAT

Madde 5- Stajın ikinci altı ayı, Avukatlık Kanununun 15. Maddesi ve Avukatlık Staj Yönetmeliğinin ilgili hükümleri kapsamındaki özellikleri taşıyan bir avukatın yanında yapılır.

Avukat yanında staja başlayabilecekleri Adalet Komisyonunca Batman Barosuna bildirilen stajyerler, evvelce dilekçelerinde gösterdikleri ve olurlarını aldıkları avukatın yanında staja başlarlar.

Avukat; stajyerini Avukatlık Yasası, TBB Avukatlık Stajı Yönetmeliği ve bu İç Yönetmelik hükümleri ile Baro Yönetim Kurulu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu kararları doğrultusunda yetiştirmek, eğitim çalışmalarına ve bu yönetmelikte belirlenen diğer çalışmalara katılmasını sağlamakla yükümlüdür.

Baro Başkanı, stajyerin avukat yanında staja başlaması sırasında bu hususları avukata yazılı olarak bildirir.

Avukat; Avukatlık Yasasına, TBB Avukatlık Stajı Yönetmeliğinin 1. Maddesinde yazılı amaçlara ve 17. maddesindeki koşullara uygun olarak yetiştirebileceği sayının üstünde stajyer alamaz.

Stajyerin, yanında staja başladığına ya da ayrıldığına ilişkin bilgileri Baroya iletmekte geciken; birinci üç aylık rapor ile kesin raporunu süresinde, yasa ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda vermeyen; stajyerine gerekli yetişme olanakları sağlamayan ya da stajyeri stajla ilişkisi olmayan işlerde çalıştıran; eğitim çalışmalarına geç katılmasına ya da hiç katılmamasına karşı önlem almayan avukatlar Baro Başkanı tarafından yazılı olarak uyarılır. Bu uyarıya rağmen aynı veya benzer davranışların sürmesi halinde Avukatlık Kanununun 22/2 ve TBB Avukatlık Stajı Yönetmeliğinin 21. Maddeleri doğrultusunda söz konusu avukatların yanında staj yapılması engellenebilir. Ayrıca, söz konusu avukatlar hakkında, TBB Meslek Kuralları 33. maddesi ve TBB Staj Yönetmeliği 17/son maddesi doğrultusunda Baro Yönetim Kurulu şikâyet üzerine ya da kendiliğinden disiplin soruşturması başlatabilir.

Baro Başkanı, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri, stajyer avukatın staj yaptığı bürodaki çalışmasını ve staj koşullarını her zaman denetleyebilirler.

STAJYER AVUKATLARIN EĞİTİMİ

Madde 6- Stajyer; avukat yanındaki stajı süresince kesintisiz olarak staja devam etmek, duruşmalara avukatla birlikte girmek, avukat tarafından verilen mesleki işleri yapmak ve dava evrakını hazırlayıp düzenlemek zorundadır. Stajyer; büroda dosyaları inceler, eski ve yeni işler hakkında bilgi edinir ve görgüsünü arttırır.

Stajyer avukat, staj sırasında öğrendiği sırları ve özel bilgileri meslek sırrı olarak saklar.

Batman Barosu stajyer listesine kayıtlı stajyer avukatlar, Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Stajı Yönetmeliği gereği Staj Eğitim Yürütme Kurulunca düzenlenen eğitim seminerlerinin %70’ine (en az 120 saatlik eğitim çalışmasına) katılmak zorundadırlar. Başka barodan nakil geldiği için belirlenen krediyi doldurması olanaksız olan adayların durumu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca değerlendirilir.

Eğitim çalışması; ders, kurgusal dava yarışması, mesleki seminer, panel, konferanslar, bireysel çalışma, uzaktan eğitim veya Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca uygun bulunacak diğer çalışma metotlarını kapsayabilir. Eğitim Programı, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından düzenlenir.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

STAJ EĞİTİM MERKEZİ 

Madde 7- Staj işleri ve stajyer eğitimi, bu iç yönetmeliğe göre oluşturulan Staj Eğitim Merkezi tarafından yürütülür. Staj Eğitim Merkezi, Batman Barosuna kayıtlı avukatların merkeze üye olma talebini içerir yazılı dilekçe ile başvurması üzerine teşekkül eder.

GÖREV

Madde 8- Merkezin görevi, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kuruluna bir başkan, bir başkan yardımcısı, genel sekreter ve iki üye seçmek; avukatların mesleki gelişimlerine yardımcı olmak; stajyer avukatlara mesleğin gerektirdiği temel bilgi, düşünme ve davranış biçimleri kazandırmak; teorik ağırlıklı gerçekleşen hukuk eğitimini uygulamaya indirgeyerek stajyerleri mesleğe hazırlamaktır.

Bu nedenlerle Merkez kurs; konferans, panel, seminer etkinliklerini ve diğer bilimsel çalışmaları olanaklar ölçüsünde geliştirir, yayar. Yazılı, görsel, işitsel araçlarla bilgi biriktirir ve avukatlar ile stajyer avukatların yararlanmasına sunar. Bu itibarla:

a. Stajyerin mesleğe hazırlanmasını, staj düzeninin eşit ve hakça uygulanmasını sağlamak,

b. Stajyerler ile Baro arasındaki ilişkileri düzenlemek ve devamlılığını sağlamak,

c. Stajyerler arasındaki ilişkiyi ve dayanışmayı güçlendirmek,

d. Stajyer ile avukat arasındaki ilişkilerin düzenlenmesini sağlamak ve karşılıklı isteklerin göz önünde tutulmasıyla stajyerin avukat yanına yerleştirilmesi konusunda aracılık yapmak,

e. Stajyerlere ait bilgileri içeren stajyer formlarının SEM dosyasında toplanmasını sağlamak ve değişikliklere uygun olarak gerekli düzeltmeleri yapmak,

f. Staj konferansları ve dersleri düzenlemek,

g. Staj tezlerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi hususlarını düzenlemek,

h. Stajyerlere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikleri Kültür Sanat Spor ve Sosyal İlişkiler Komisyonu ile birlikte düzenlemek,

h. Avukatlık stajının daha nitelikli, verimli geçmesi ve iyileştirilmesi için gerekli her türlü çalışmayı yürütmek,

ı. Stajyer hakkında avukat tarafından verilen üçer aylık dönem raporlarını takip etmek ve altı ayda bir Eğitim Merkezine ilişkin faaliyet raporu düzenleyerek Yönetim Kuruluna sunmak,

i. Avukatlara yönelik meslek içi eğitim başlıkları ile eğitimleri verecek eğitmenleri belirleyerek gerekli organizasyonu düzenlemek.

STAJ EĞİTİM MERKEZİ YÜRÜTME KURULU

Madde 9- Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu, Baro Yönetim Kurulunca atanan iki koordinatör ve Staj Eğitim Merkezi tarafından seçilen beş üyeden oluşur.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunda, iki Baro Yönetim Kurulu üyesinin bulunması zorunludur. Staj Eğitim Merkezi üyeleri; bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir sekreter ve iki yürütme kurulu üyesi seçerler. Başkanın en az beş yıllık kıdeme sahip olması zorunludur.

Batman Barosu Yönetim Kurulu tarafından Staj Eğitim Merkezinin Yürütme Kurulunun seçileceği duyurulduktan sonra Staj Eğitim Merkezi üyeleri duyuruda belirlenen gün ve saatte toplanır. Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyeleri seçimi gizli oyla yapılır. Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi için ilk toplantıda üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. İlk oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantıda salt çoğunluğa bakılmaksızın en fazla oy alan üyeler seçilmiş olur. Üyelerin seçimi, Batman Barosu Yönetim Kurulunun duyurduğu toplantı tarihinden itibaren, en geç dört gün içinde seçim yapılır.

Staj Eğitim Merkezi; üyelerden herhangi birinin üyeliğinin düşmesi durumunda, üyeliği düşen kişinin yerine yeni bir üye seçer. Yeni üyenin seçimi bu iç yönetmeliğin 9/3 fıkrasına göre yapılır.

Kurul üyesi avukatların görev süresi üç yıldır. Görev süresi biten avukat yeniden görev alabilir.

GÖREV

Madde 10- Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Kurulunun görevleri;

a) Çalışma takvimini ve çalışma programını düzenlemek ve uygulanmasını izlemek,

b) Stajın yasalara, yönetmeliklere ve meslek kurallarına uygun yapılıp yapılmadığını ve stajyerin yetişme koşullarını denetlemek ve gerektiğinde ilgilileri uyarmak, bu konuda Yönetim Kuruluna öneride bulunmak,

c) Yönetim Kurulunca görevlendirilecek personeli denetlemek, aksaklıklarını yönetim kuruluna bildirmek,

d) Staj Bitim Belgesi verilmesi konularında Yönetim Kuruluna öneride bulunmak,

e) Stajyerin talep ve şikâyetlerini değerlendirerek, çözüm üretmek,

f) Yönetmelikte verilen diğer işleri yapmak,

g) Baro Yönetim Kurulunun da onayını alarak, eğitim takvimini belirlemek, gereksinim ve olanaklara göre eğitim yılını dönemlere ayırmak ya da önceden duyurmak koşuluyla eğitim takviminde değişiklikler yapmak.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu ve Staj Eğitim Merkezi üyeleri çalışmalarından dolayı Baro Yönetim Kuruluna karşı sorumludur.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu olağan olarak ayda en az iki kere toplanır. Kurul Başkanı, gerekli gördüğü durumlarda kendisi ya da bir kurul üyesinin teklifi üzerine kurulu olağanüstü olarak toplantıya çağırabilir. Toplantının uzaktan ya da yüz yüze yapılmasına karar verilebilir. Toplantı gündemi ve usulü Başkan tarafından hazırlanır ve sekreter tarafından önceden üyelere duyurulur.

Olağan ve olağanüstü toplantılarda 1136 sayılı Avukatlık Yasasının Baro Yönetim Kurulu toplantılarına ilişkin hükümleri uygulanır. Toplantıya katılanların salt çoğunlu ile karar alınır. Karara muhalif üye veya üyelerin talep etmesi halinde karar defterine şerh düşülebilir. Eşitlik halinde Başkanın oyu belirleyici olur. Başkan olmadığı durumlarda toplantıya Başkan Yardımcısı, her ikisinin de bulunmadığı durumlarda kurulun en kıdemli üyesi toplantıya başkanlık eder. Toplantıda alınan kararlar bir tutanakla veya karar defterine yazılmak suretiyle saptanır. Kararların birer örneği Baro Yönetim Kuruluna gönderilir ve tüm kararların asılları beş yıl süre ile saklanır.

STAJYER AVUKAT TEMSİLCİLERİ

Madde 11- Stajyer Avukat Temsilcileri; bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki kişiden oluşur ve eğitim yılının başında, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca belirlenecek bir tarihte, Batman Barosuna kayıtlı stajyerler tarafından gizli oyla seçilir. En fazla oy alan kadın stajyer avukat ve erkek stajyer avukat, Avukat Temsilcileri olarak seçilir. Seçim, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun gözetiminde yapılır. Salgın hastalık ve/veya diğer sebeplerden dolayı, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından seçimin, uzaktan bağlantı ve/veya elektronik ortamda yapılmasına karar verilebilir. Bu durumda durum stajyer avukatlara bildirilir ve uzaktan bağlantı ile yapılacak seçimin esasları ayrıca duyurulur.

Stajyer Avukat Temsilcileri, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun toplantılarına davet edildiği takdirde katılır. Stajyer temsilcilerinin görevi, staj bitim belgesi alması ile sona erer. Temsilcinin görevinin sonlanmasından sonra; sonraki staj eğitim dönemi seçimlerine kadar boşta geçen sürenin bulunması durumunda, yapılan seçimlerdeki sıralama ve staj bitim süreleri göz önünde bulundurularak, seçime katılan diğer adaylar arasından bir stajyer avukat, Avukat Temsilcisi olarak Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından atanır. Seçime tek aday katılmış ise; Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu, staj bitim süresi ile sonraki dönem seçim süresini göz önüne alarak uygun gördüğü bir stajyer avukatı, Stajyer Avukat Temsilcisi olarak atar. Sonraki staj eğitimi döneminin başlaması, staj bitim belgesi alması ve yeni Stajyer Avukat Temsilcisi seçiminin yapılması ile atanan Stajyer Avukat Temsilcisinin görevi kendiliğinden sona erer.

Stajyer Avukat Temsilcileri ayrıca, stajyer avukatlar arasındaki ilişki ve dayanışmayı güçlendirmek, stajyer avukatlara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikleri, sosyal ve kültürel etkinlikler kuruluyla birlikte düzenlemek, stajyer avukatların sorunlarına çözüm üretmek ve bu konularda Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kuruluna öneri götürmekle yükümlüdür.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

STAJ EĞİTİM PROGRAMI

Madde 12- Eğitim Programı, en az 120 saatlik eğitimi içerecek biçimde beş ana programdan oluşur:

a) Avukatlık Hukuku, meslek ilke ve kuralları, uygulamada avukat,

b) Kurgusal dava yarışması veya bireysel çalışma raporundan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca takvim yılı başında uygun görülecek uygulamanın yapılması,

c) Hukuk Muhakemesi ve Ceza Muhakemesi,

d) Mesleki ve kişisel gelişime yönelik çalışmalar, seminer, panel ve konferanslar,

e) İdari Yargı ve Anayasa Bireysel Başvuru ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru usulü,

Eğitim programlarının içeriği (müfredatı), Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından ilgili eğitim görevlilerinin katkısıyla hazırlanır ve kesinleşir.

Eğitim çalışmalarının tümüyle uygulamaya yönelik olması ve stajyerlerin aktif olarak çalışmalara katılmaları esastır. Yanında staj yapılan avukat, stajyerin eğitim çalışmalarına katılmasını teşvik etmek ve denetlemekle yükümlüdür.

EĞİTİM DÜZENİ VE EĞİTİM TAKVİMİ

Madde 14- Stajyer avukatlar; bu yönetmelikte düzenlenen dersleri takip etmekle, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun belirlediği uygulamaya bağlı olarak bireysel çalışma raporu hazırlamakla veya dava yarışmasına katılmakla, ayrıca düzenlenen çalışma, seminer, panel ve konferanslara dahil olmakla yükümlüdürler. Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu gerekli gördüğü hallerde kurgusal dava çözümü yerine bireysel çalışma yapılmasına karar verebilir.

EĞİTİM PROGRAMLARINA DEVAM

Madde 15- Eğitim programı en az 120 saat olmak üzere, TBB Avukatlık Staj Yönetmeliği ve mevzuat hükümlerine göre Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından belirlenir. Merkezde veya ilçelerde staj yapan Avukatlar, düzenlenen eğitim seminerlerinin %70’ine (en az 120 saate) katılmak zorundadır. 

Her stajyer avukat staj eğitimi süresince Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun belirlediği uygulamaya bağlı olarak kurgusal dava yarışmasına katılmak veya bireysel çalışma raporu hazırlamak zorundadır.

 

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu, Kurgusal Dava Yarışması ve Bireysel Çalışma Raporu ile ilgili bir yönerge hazırlayarak stajyer avukatlara duyurur.

STAJ KONFERANSLARI

Madde 16- Konferanslar söyleşi, panel vb. biçimde düzenlenir. Konferanslar; bilim, felsefe, sanat, edebiyat, iletişim, kişisel gelişim gibi alanlarda stajyerlere yararlı olabilecek kişilerin katılımıyla yapılır. Düzenlenen konferansların, birikim ve deneyimleriyle adaylara katkı sağlayacak hukukçular ya da dalında belli bir değere sahip olduğu bilinen kişiler tarafından verilmesine özen gösterilir.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu staj eğitiminin bir kısmını konferanslar ve seminerler yoluyla tamamlanmasına karar verebilir. 

KURGUSAL DAVA YARIŞMASI VE BİREYSEL ÇALIŞMA RAPORLARININ SUNUMU

Madde 17 – Bu yönetmeliğin 13. ve 15. maddesine göre yapılacak olan kurgusal dava yarışması ve bireysel çalışma raporları Staj Kurulunun belirleyeceği yönergede belirlenen sürelere bağlı kalarak uygulanır ve teslim edilir.

STAJ EĞİTİMİ BİTİRME BELGESİ

Madde 18- Avukat adaylarına aşağıdaki koşullarla Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından staj eğitimi bitirme belgesi verilir:

a) Eğitim programlarına, Yönetmelik ve İç Yönetmelik hükümlerinde belirlenen süreler dâhilinde katılmış olmak,

b) İşbu İç Yönetmelikte belirlenen uygulamaya uygun olarak kurgusal dava yarışmasında görev almak ya da bireysel çalışma raporunu teslim etmek; sonrasında yapılacak değerlendirme toplantısında (mülakatta) avukatlığı, mesleğin saygınlığına ve gereklerine uygun olarak yapabileceği konusunda Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunda kanaat uyandırmış olmak.

Bu belge Baro Yönetim Kurulunca verilecek Staj Bitim Belgesi yönünden dikkate alınır.

STAJYER AVUKATIN ÖDÜLLENDİRİLMESİ

Madde 19- Staj Eğitimi Bitirme Belgesi alan stajyerlerden başarılı görülenler çalışmaları nedeniyle Yönetim Kurulunca ödüllendirilebilir. Hangi çalışmanın ne şekilde ödüllendirileceğine, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun önerisi ile Baro Yönetim Kurulu karar verir.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

STAJIN SONA ERMESİ

STAJ BİTİM BELGESİ

Madde 20- Baro Yönetim Kurulu; staj süresinin dolmasından ve kesin raporun verilmesinden sonra Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu tarafından staj bitim belgesi verilmesi önerisini izleyen ilk toplantısında, stajyerin staj dosyasını, staj sırasında mahkeme ve savcılığın verdiği raporlar ile yanında staj yaptığı avukat tarafından verilen raporlar ve Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca düzenlenen diğer belgeleri inceler. Raporları, görüşme tutanağını ve staj dosyasındaki belgeleri yeterli gören Yönetim Kurulu stajyerin avukatlık stajını tamamladığına ve staj bitim belgesi alabileceğine karar verir.

STAJIN UZATILMASI

Madde 21- Bu İç Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eğitim çalışmasının yetersiz olduğuna Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca karar verilen stajyerin stajı, Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun önerisi ile Baro Yönetim Kurulunca altı aya kadar uzatılabilir.

Uzatma kararına neden olan engelin kalkması halinde Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca sürenin sonu beklenmeksizin adaya Staj Bitim Belgesi verilmesi Yönetim Kuruluna önerilir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER

STAJ FORMLARI

Madde 22- Staj başlangıcında doldurulan matbu formlar ile diğer belgeler Staj Eğitim Merkezine teslim edilir. Formlardaki bilgilerde herhangi bir değişiklik olduğunda, stajyerin üç gün içinde yazılı olarak değişikliği bildirmesi zorunludur. Aksi takdirde eski bilgilere göre yapılan tebligat ve duyurular geçerli sayılır.

YEMİN TÖRENİ

Madde 23– Türkiye Barolar Birliğince ruhsatı gönderilen stajyer avukata ruhsatname verilirken, baro yönetim kurulu önünde and içtirilir. 

BARO YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ:

Madde 24- Baro Yönetim Kurulu, kanun ve yönetmeliklerin staj konusunda verdiği görev ve yetkiler doğrultusunda staj işlerinin gözetim ve denetimini yapar.

 

PERSONEL

Madde 25- Staj Eğitim Merkezi, Yürütme Kurulunun önerisini göz önüne alarak, baro yönetim kurulu, baroda çalışan personel sayısı ve iş yoğunluğunu da dikkate alarak yeterli sayıda personeli staj işleri için görevlendirir. Staj işlerinde görevli personelin devamı, çalışma saatleri, görev dağılımı ve çalışma yöntemleri Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunun görüşleri doğrultusunda Baro Genel Sekreterince düzenlenir.

Staj Eğitim Merkezinde kullanılacak defter ve dosyalar ile gerekli formlar ve kayıtlar Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulunca hazırlanır ve usulüne uygun olarak görevli personel tarafından tutulur.

 YÜRÜRLÜK UYGULAMALARI

Madde 26- Batman Barosu Genel Kurulu’nun 12.10.2024 tarihli toplantısında kabul edilen yetki uyarınca bu İç Yönetmelik Batman Barosu internet sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

 

30.12.2024
AV. ABDULHAMİT ÇAKAN
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.