02.11.2013 TARİHLİ CİNAYETE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 6.11.2013 | Okunma Sayısı: 3089

02.11.2013 tarihinde şehrimiz Petrol Mahallesinde meydana gelen silahlı saldırı olayında, Özcan TEMEL yaşamını yitirmiş ve iki vatandaşımız da yaralanmıştır.

Batman Barosu tarafından, olayın meydana gelmesinden hemen sonra provakatif bilgi kirliliğinin yaşanmaması, kamuoyuna akseden bilgilerin sağduyulu bir şekilde değerlendirilmesi, toplumsal hassasiyetlerin gözetilmesi amacıyla Batman Valisi, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çeşitli görüşmeler yapılmıştır.

Soruşturmanın gizliliği nedeniyle, olaydaki kanıtlar ve veriler kamuoyunun bilgisine sunulabilmiş değildir. Bu belirsizlik sürecinde yaşanabilecek bilgi kirliliğinden kaynaklı olumsuz bir tavrın ortaya çıkmaması için siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının ortak bir irade ortaya koyarak bu ve benzeri sardılar karşısında konumlanması gerekmektedir. Bu tutum, meydana gelen saldırıdan çıkar sağlamak isteyen çevrelerin amaçlarını da engellemiş olacaktır.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın hızlı ve adil sonuçlanması, hukuki açıdan zorunluluktur. Gerektiği gibi devam edip sonuçlanacak bir soruşturma, toplumun tüm kesimlerinin rahatlamasını ve zarar gören ailenin acısının azda olsa hafiflemesini sağlayacaktır.

Batman Barosu olarak yaşam hakkına yönelik bu elim saldırıyı kınıyor, TEMEL ailesine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

19.09.2024