10 ARALIK İNSAN HAKLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Tarih: 12.12.2022 | Okunma Sayısı: 293

Batman Barosu Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi tarafından 10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında 10.12.2022 tarihinde Atatürk Parkı'nda güncel hak ihlalleri ve bu ihlallerin giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin olduğu basın açıklaması okunmuştur. Basın açıklamasına meslektaşlarımızın yanısıra Batman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da iştirak etmiştir. Basın açıklamasının ardından meslektaşlarımızca vatandaşların temel haklarını içeren el broşürü dağıtımı yapılmıştır.

10 Aralık İnsan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında 11.12.2022 tarihindeBatman Barosu Av. Tahir Elçi Konferans Salonunda Diyarbakır Barosu eski başkanı Av. Mehmet Emin Aktar ve Hafıza Merkezinden Av. Emel Ataktürk Sevimli'nin katıldığı ‘90'lar Davaları Işığında Ağır İnsan Hakları İhlallerine İlişkin Davalarda Son Durum’ konulu panel yapılmıştır.

Panelistler tarafından fail meçhul davalarına ilişkin idari ve yargısal pratikler ile cezasızlık politikasının insan hakları ihlallerine ilişkin etkisi değerlendirilmiştir.

Sunumlardan sonra meslektaşlarımızın sorduğu sorularla panele devam edilmiş, panel bitiminde katılımcılara teşekkür plaketleri sunulmuştur.

Panelden sonra Tahir Elçi Belgeseli gösterimi yapılmıştır.

20.09.2024