BAROMUZ AV. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI OKULUNU AÇIYOR
Tarih: 21.10.2013 | Okunma Sayısı: 3592
  
  
  

 

Baromuz Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Okulunu Açıyor

 

Baromuzca açılması programlanan İnsan Hakları Merkezi’nin altyapısını oluşturmak, faaliyet gösterecek meslektaşlarımız için insan haklarının temel kavram ve kurumları, insan hakları dili, hak arama bilinci ve raporlama faaliyetler konusunda eğitim çalışmaları yapmak üzere insan hakları okulu açılıyor. Kayıt esasına göre yapılacak başvurular, komisyon üyeleri ve katılmak isteyen meslektaşlarımız dışında Batman’da faaliyet gösteren insan hakları örgütleri ve ilgili kişilere de açılacaktır.

İnsan Hakları Teorisi ve Tarihçesi, İnsan Hakları Mücadelesinde Dil, Düşünce ve İfade Özgürlüğü, Din ve Vicdan Özgürlüğü, Çevre ve Sağlık Hakkı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkı, Kadın Hakları, Azınlık Hakları ve Azınlık Haklarına İlişkin Çalışmalar, İnsan Hakları Açısından Cezaevleri ve Türkiye’de Cezaevleri, AİHS ve AİHM kapsamında İşkence ve Kötü Muamele Yasağı, AİHS ve AİHM ve Hak Arama Bilinci konuları işlenecektir.

26 Ekim tarihinde başlayacak ve 10 Aralık İnsan Hakları Haftasına kadar haftasonları yapılacak şekilde devam edecek olan eğitim çalışmaları, Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Aytaç,  Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Dr. Tolga Şirin, Dr. Mesut Bedirhanoğlu,   Arif Koçer, Av. Serkan Cengiz, Av. Kaya Kartal, Dr. Zülfikar Cebe, Ayhan Bilgen, Av. Nesip Yıldırım, Feray Salman ve Ankara Kadın Dayanışma Vakfı uzmanlarınca verilecektir.

Kayıtlar için 24 Ekim 2013 tarihine kadar Baro Sekreterliğine Müracaat Edilebilir.

 

26 Ekim 2013 Tarihindeki Eğitim Programı Duyurusu İçin TIKLAYINIZ

           
Genel Program İçin TIKLAYINIZ
 
 
Üyelik Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ 
  
 
 
 
19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.