BAROMUZ KADIN HAKLARI MERKEZİ CEREN DAMAR DURUŞMASINA KATILDI.
Tarih: 29.01.2020 | Okunma Sayısı: 729

BAROMUZ KADIN HAKLARI MERKEZİ CEREN DAMAR DURUŞMASINA KATILDI.

Bir yıl önce öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel davası için Ankara 33.Ağır Ceza Mahkemesindeydik. Batman Barosu Başkanlığı ve Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi adına Av. Neşe Erpolat ve Av. Kübra Erdem katılmıştır. Batman Barosu adına davaya müdahil olma talebinde bulunduk. Ancak Batman Barosu ve diğer baroların katılma talepleri reddedildi.

Sanık avukatı tanıklarının olduğunu bu celse tanıklarının dinlenmesi talebinde bulundu. Tanıklar sırasıyla sanığın annesi, dedesi ve iki yakın arkadaşı olmak üzere beyanda bulundular. Sanık avukatı bir tanığın can güvenliğinin olmaması sebebiyle gizli tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanık avukatının gizli tanık dinleme talebini reddetti. Sanığın annesi tanıklık yaptığı sırada elindeki yazılı metni okuyarak ve sorulara da metinden cevaplar bularak cevap vermiştir. Sanık avukatının “ oğlunuz ile Ceren arasında cinsel ilişki yaşandı mı?” sorusuna “ Hayır, kesinlikle öyle bir şey yaşanmamıştır.” diyerek çelişkili beyanlar vermiştir.

Sanığın dedesi ise son bir söz söylemek istiyorum diyerek “ Keyf ehline zevk verir, kahvenin kaynaması eşeği yoldan çıkarır, sıpanın oynaması” mahkeme salonunda tepkilere neden olmuştur.

Sanık avukatı bu aşamada esas hakkında savunma yapmayacağını usul hakkında savunma yapacağını ve taleplerini yenileceğini beyan etmiştir. Taleplerinin yerine gelmeyeceği hususunda ise reddi hakim talep edeceğini söylemiştir.

Sanık avukatı Çankaya Üniversitesini bilgi ve belge saklamak suçlamasında bulundu

Sanık avukatı müvekkilinin okuduğu Çankaya Üniversitesinden ihraç edildiğini ve İdare Mahkemesinde dava açtıklarını söyledi. Davayı kazanacaklarını ve sanık Hasan İsmail Hikmet’in ileri de bu mahkemelere gelip savunma yapacağını söylemiştir.

Sanık avukatı savunmasının devamında ise “ Müvekkilim hukukçudur ve değerimiz Nazım Hikmet ile aynı soyadını taşımaktadır, gelecekte burada savunma yapacaktır.” demiştir.

Sanık avukatı mahkeme heyetinin reddini içerir dilekçeyi dava dosyasına sunmuştur.

Sanığın tutukluluk devamına kararı ile duruşma 21 Şubat 2020'ye ertelenmiştir.

20.09.2024