BAROMUZ TAHİR ELÇİ’NİN KATLEDİLMESİNE İLİŞKİN GÖRÜLEN DAVANIN KARAR DURUŞMASINA KATILDI
Tarih: 13.06.2024 | Okunma Sayısı: 182

 

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davanın karar celsesi12 Haziran 2024 tarihinde Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmaya Baro başkanımız Av. Erkan Şenses, Baro genel sekreterimiz Av. M. Sabih Özer, Baro yönetim kurulu üyelerimiz Av. Ferhat Bayındır ve Av. Veli Oğurlu, Avukat Hakları Merkezi başkanımız Av. Şehmus Gündoğdu, İnsan Hakları Merkezi başkanımız Av. Rostem Siyahtaş, Staj Eğitim Merkezi başkanımız Av. Mustafa Yıldız, Av. Rojda Basütçü, Av. Hüseyin İnal, Av. Gülbahar Kaya, Av. Mehmet Aykut, Av. Şirin Şen, Av. Adem Özbek, Av. Ferhat Baba Taş, Av. Rümeysa Deniz Kaya, Av. Kübra Demir Uçar ile TBB delegemiz Av. Ahmet Sevim katıldı. 

Duruşmada söz alan Baro başkanımız Av. Erkan Şenses, mahkemenin adil bir karar vermeyeceğini bildiğinden bir talebinin olmadığını, Türkiye’de yargının ya siyasi iradeye muhtaç olduğu ya da siyasi baskı altında görev yaptığı yönünde bir genel kabul olduğunu yargının her iki durumdan da kurtularak bağımsız bir karar vermesi gerektiğini vurgulamıştır.

 

Mahkeme açıkladığı hükümle üç sanık polis memurunun beraatine karar vermiştir.

 

Baro başkanımızın da aralarında bulunduğu yüzlerce meslektaşımız kararın açıklanmasını beklemeden duruşma salonunu terk ederek Tahir Elçi’nin katledildiği Dört Ayaklı Minare’ye doğru yürüyüşe geçerek burada basın açıklamasında bulunmuştur.


Batman Barosu, Avukatlık Kanunu’nun Barolara yüklediği; insan haklarını savunmak ve korumak sorumluluğuyla Tahir Elçi Davası’nın takipçisi olmaya devam edecektir.

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.