BATMAN BAROSU AV. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ BAŞKANI VE ÜYELERİ BATMAN CEZAEVİNDEN DİYARBAKIR T4 TİPİ CEZAEVİNE NAKLEDİLEN MAHKUMLARI ZİYARET ETTİ.
Tarih: 8.04.2020 | Okunma Sayısı: 1163

Batman Barosu Av. Sedat Özevin İnsan Hakları merkezi olarak Batman cezaevinden Diyarbakır cezaevine nakledilen tutuklu ve hükümlüler ile Diyarbakır T4 kapalı ceza ve infaz kurumunda görüşmeler yapılmış, durumları yerinde incelenmiştir. Yapılan görüşme ve incelemelerde tespit edilen sorun ve eksiklikler cezaevi müdürlüğüne iletilmiştir. Şimdilik acilen giderilmesi gereken ihtiyaçlarının kıyafet ve şahsi eşyalarının Batman cezaevinden kendilerine gönderilmesi olduğu tespit edilmiştir. Bu konu hakkında Batman cezaevi idaresi ile ayrıca görüşme yapılacaktır. Ayrıca olaylara müdahale ve nakil sırasında tutuklu ve hükümlülerin darp edildiklerine yönelik yoğun şikayet olduğu anlaşılmış ve bir kısmında darp izleri gözlemlenmiştir. Daha sonra konu ile ilgili açıklayıcı rapor sunulacaktır.