BATMAN BAROSU TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEKTİR!
Tarih: 5.04.2023 | Okunma Sayısı: 353

 

BATMAN BAROSU TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEKTİR!

 

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü.

Bu sene Avukatlar Günü’nü buruk bir şekilde kutluyoruz. Aralarında yüzden fazla meslektaşımızın da bulunduğu 50 bini aşkın yurttaşımızı 6 Şubat 2023 tarihli depremde yitirdik. Öncelikle depremde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Her sene mesleki sorunları gündeme getirdiğimiz Avukatlar Günü’nde bu sene, güçsüzleştirilmek istenen, itibar kaybı hedeflenen bir Baro’nun mesleki sorunları çözme kapasitesinin de ortadan kalkacağı bilinciyle Batman Barosu’na karşı yapılmak istenen kumpas girişimini gündeme getireceğiz. 

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada yer alan bir ‘Gizli Tanık İfade Tutanağı’nda müfteri sözde gizli tanık Baromuza yönelik deli saçması iddialarda bulunarak ‘kendisine verilen görevi’ yerine getirmiştir.

Batman Barosu, faaliyetleri 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nca belirlenmiş bir kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Batman Barosu 1991 yılında kurulmasından bugüne hukukun üstünlüğü, insan hakları ve adalet mücadelesinden vazgeçmemiştir. Batman Barosu bu mücadelesini tamamen hukuksal temelde yürütmüş olup 32 yıllık tarihinde kimse Batman Barosu’nu lekelemeye cüret edememiştir.

Müfteri sözde gizli tanığın iftiralarına cevap vermeyi ise zül addediyor, kendisi hakkında iftira ve yalan tanıklık suçundan yaptığımız suç duyurusu üzerine Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüteceği soruşturma sonucunda iftiranın ortaya çıkacağına ve müfteri sözde gizli tanık hakkında kamu davası açılacağına inanıyoruz. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki; gizli tanıklık kurumu operasyonel bir aparat gibi kullanıldığından Türkiye yargısının kanayan bir yarası haline gelmiştir.

Öte yandan faaliyetlerimiz Adalet Bakanlığı tarafından periyodik biçimde denetlenmektedir. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’nu Baromuzu teftiş etmek üzere Baromuza davet ediyoruz.

Son olayın Baromuzun son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve duruştan bağımsız olmadığını biliyoruz!

Bu kapsamda, adliyede görevi başında polis memuru tarafından darp edilen meslektaşımız Orhan ALPHAN’ı, Gümüşörgü (Tımok) Köyü’nde askerlerin kendisine işkence yaptığını belirten Yahya KARABAŞ’ı, Mersin Adliyesi önünde Aysel TUĞLUK için basın açıklaması yaparken haklarında soruşturma açılan meslektaşlarımızı yalnız bırakmadık!

Tahir ELÇİ, Deniz POYRAZ, Metin LOKUMCU ve Konya’da ırkçı bir cinayete kurban giden Dedeoğulları Ailesi için adalet talebine ses olduk; Emine ŞENYAŞAR’ın, Roboski Anneleri’nin, Cumartesi Anneleri’nin çığlığını duyduk!

İstanbul’a gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet BAL’ı unutmadık!

Batman Valiliği’nin sistematik hale getirilen etkinlikleri izne bağlama ve yasaklama kararlarına karşı yargıya başvurduk!

İstanbul Sözleşmesi yaşatır dedik!

Gözaltında darp edilen yurttaşlarımızın hakkını savunduk!

Bu faaliyetler Batman Barosu’nun onur nişanesidir!

Bu faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz.

Müfteri sözde gizli tanık üzerinden Batman Barosu hizaya getirilmek isteniyorsa şunu ifade etmeliyiz ki Batman Barosu kurulduğundan bu yana tehditlere boyun eğmediği gibi bundan sonra da asla boyun eğmeyecektir!

 

Batman Barosu

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.