BATMAN CEZAEVİNDE ÇIKAN YANGIN SONRASI YAŞANAN İHLALLER İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Tarih: 13.04.2020 | Okunma Sayısı: 988

BATMAN CEZAEVİNDE ÇIKAN YANGIN SONRASI YAŞANAN İHLALLER İLE İLGİLİ  SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

 

04.04.2020 tarihinde Batman M tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılan eylem ve sonrasında yaşandığı iddia edilen hak ihlalleri ve kötü muamele ile ilgili Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi olarak yaptığımız çalışma tamamlanmış ve elde edilen bilgiler rapor haline getirilerek Baro Başkanlığına ve Halkımızın bilgisine sunulmuştur.

Ayrıca Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Komisyonu da aynı konuda bilgi almak üzere gerekli görüşmelerde bulunmuştur.

Gerek merkezimizin gerekse Diyarbakır Barosu tarafından hazırlanan raporundan anlaşıldığı üzere olaya müdahale eden ve nakilde görev alan idari personel ile kolluk görevlileri hakkında yoğun bir şekilde “işkence ve kötü muamele, hakaret ve görevi kötüye kullanma” iddiaları öne sürülmüştür.

İddialar doğrultusunda, idari personel ile kolluk görevlileri hakkında “işkence ve kötü muamele, hakaret ve görevi kötüye kullanma” iddialarının soruşturulması için merkezimizce bugün (13.04.2020 tarihi itibariyle) Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Merkezimizin ve Diyarbakır Barosunun raporları da suç duyurusu dilekçemiz ekinde Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulmuştur.

Sayın Halkımızın Bilgisine Sunarız.13.04.2020

 

 

BATMAN BAROSU AVUKAT SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.