BÖLGE BAROLARI İNSAN HAKLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK
Tarih: 25.01.2020 | Okunma Sayısı: 563

Bölge Barolarımızın, İnsan Hakları Merkez/Komisyonları ile ortak iş ve güçbirliğine yönelik istişare toplantısını Baromuz Toplantı Salonunda gerçekleştirdik.

Bölge Barolarımızın, İnsan Hakları çalışmalarında, ortkalaşma ve İnsan Hakları ihlalleri karşısında ortak mücadele ve bu alanda işbirliği ve yardımlaşma konularını görüşmek üzere davet ettiğimiz 12 Bölge Baromuzdan, 8 Baromuzdan olumlu dönüş ve katılım bildirimi, 2 baromuzdan da katılımcı arkadaşların mazeretleri nedeniyle katılamayacakları bildirilmesine karşın, toplantının yapılacağı günün önceki günü ve gecesi yoğun kar yağışı ve yolların kapalı olması nedeniyle 4 baromuzun katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda; öncelikle devamlı olarak iletişim halinde olabilmek için ortak bir platform oluşturulması, 3 ayda bir, bir başka baro ev sahipliğinde bir araya gelinmesi, İnsan Hakları ihlalleri ile toplumsal davaların takibi konularında işbirliği ve yardımlaşamada bulunulması, oluşturularn Bölge Baroları İnsan Hakları Ağı’nın Baro Başkan ve Yönetim Kurullarının seçimlerle değişmesi halinde dahi, Baro Başkan ve Yönetim Kurullarından bağımsız olarak, İnsan Hakları Merkez/Komisyoonları ağı olarak devam ettirilmesi, konularında fikir ve düşünce birliğine varıldı.

Varılan ortak kararlar, kar yağışı ve mazeretleri nedeniyle katılamayan diğer bölge barolarımıza da iletilerek, bir sonraki toplantı yeri olarak kararlaştırılan Şanlıurfa’ya davet edilmesi kararlaştırıdı.