ÇEKİLME SÜRECİNE İLİŞKİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 10.05.2013 | Okunma Sayısı: 2407

 
BASINA VE KAMUOYUNA
 
    Son birkaç aydır Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda önemli adımlar atıldı. Kürt meselesinin şiddet yöntemleriyle çözülmeyeceği, meselenin aynı zamanda bir hak ve hürriyetler meselesi olduğu ve ancak siyaset kurumunca, siyasi aktörlerce çözülmesi gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz.

   Bugün meselenin taraflarının iradesinin, toplumun barış yönündeki iradesi ile örtüşmüş olmasını oldukça değerli buluyoruz ve bu süreci şartsız koşulsuz desteklediğimizi bir kez daha yineliyoruz. Şüphesiz ki, bu uzun ve zorlu bir süreç olacaktır ve yine şüphesiz bu sürecin en kritik aşaması PKK’nin Türkiye sınırları dışına çıkması süreci olacaktır. 8 Mayısta başlandığı belirtilen çekilmenin, çatışmaların, dolayısıyla ölümlerin son bulmasının yanı sıra, çözüme dair demokratik süreçlerin işlemesi, siyaset kurumunun elini güçlendirilmesi ve temel hak ve hürriyetler konusundaki taleplerin daha yüksek sesle dile getirilebilmesi gibi sonuçları da olacaktır. Bu çekilme çatışmaların bitmesinden çok daha fazla şeyi ifade etmektedir. 
 
 

   Bizler çekilmenin sorunsuz yaşanması konusunda taraflardaki hassasiyeti ve iradeyi önemsiyoruz. Bu irade barışa olan inancımızı ve ümidimizi pekiştirmektedir. Ancak yakın geçmişte yaşanan kötü tecrübelerden de ders çıkarmak gerektiğinden hareketle, büyük bedel, çaba ve emekle gelinen bu noktadan dönüşün olmaması için ve dahası bir tek insanımızın burnunun kanamadan çekilme sürecinin tamamlanmasıiçin izleme komisyonu kurduk. 

   Bu komisyon Batman Barosu, İHD, Mazlumder, Tabip Odası, Ses, Petrol-İş ve Özgür-Der’den müteşekkil bir komisyondur. Komisyon, çekilme sürecinde Batman’da meydana gelebilecek olayları takip etme, rapor hazırlama, yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunda insiyatif alma ve barış yolunda üzerine düşen ahlaki ve insani görevleri yerine getirme çabası içinde olacaktır.10.05.2013 

 

 

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.