Danıştay’ın 146. Kuruluş yıl dönümünde yaşananlarla ile ilgili basın açıklaması
Tarih: 11.05.2014 | Okunma Sayısı: 2672

 

Basına ve Kamuoyuna

 

 

        Danıştay’ın 146. Kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nun konuşması sırasında Sayın Başbakan’ın tepkisi düşünce ve ifade hürriyeti açısından kabul edilemez niteliktedir.

 

           Düşünce ve ifade özgürlüğü, bu özgürlüğü kullanan kişiden ve şiddet çağrısı ve hakaret içermemek koşulu ile düşünce beyanının içeriğinden bağımsız bir haktır. Demokratik ölçüler içinde herkesin meşru platformlarda düşünce ve ifade hürriyeti, eleştiri hakkı anayasal güvence altındadır. Ayrıca, Barolar Birliğinin ve Baroların meslek sorunları yanı sıra toplum hukukuna ilişkin görüş bildirmeleri Avukatlık Yasasından kaynaklanan bir haktır.

 

             Elbette ki,  ifade hürriyetini kullanan kişiler aynı zamanda eleştirilerin de muhatabı olabilirler. Bu anlamda Sayın Birlik Başkanının konuşması ve pratikleri de bu çerçevede eleştiri ve kınamaya konu olabilir. Ancak demokratik ölçüler dışında hiçbir gerekçe ile düşünce ve ifade hürriyetinin sınırlanamayacağını ve hiçbir kurum ve kişinin de eleştiriden bağışık olmadığını belirtmek isteriz. Batman Barosu olarak, düşünce ve ifade özgürlüğünün ve aynı zamanda eleştiriye tahammülün demokratik bir toplum için vazgeçilmez olduğunu hatırlatıyoruz.

          Saygılarımızla,

 

                                                                                              Batman Barosu Başkanlığı  
19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.