DİL HAKLARI VE DİL HAKLARI ÇERÇEVESİNDE DİLİN KORUNMASI’ PANELİ YAPILDI
Tarih: 18.12.2023 | Okunma Sayısı: 340

 

 

İnsan hakları haftası kapsamında Baromuz Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi tarafından ‘Dil Hakları ve Dil Hakları Çerçevesinde Dilin Korunması’ konulu panel yapıldı.

 

17 Aralık 2023 tarihinde yapılan ve Mardin Barosu üyesi Av. Sezgin Tunç ve Dr. Ubeydullah Pilatin’in katıldığı panelin moderatörlüğünü ise Av. Abdullah Akın yaptı.

 

Panelde Kürtçe yasağının tarihçesi ile Kürtçe’nin kamusal alanda kullanılmasının önemi ile dilin korunması için kollektif akademik çalışmaların önemi konuları tartışıldı.

 

Panel sonunda Baromuzca panelistlere teşekkür plaketi takdim edildi.

 

PANELA ‘MAFÊN ZIMANÎ Û DI ÇARÇOVEYA MAFÊN ZIMANÎ DE PARASTINA ZIMAN’ HAT LIDARXISTIN

 

Di çarçoveya Heftîya Mafên Mirovan de ji alîyê Merkeza Mafên Mirovan ya Prz. Sedat Ozevîn ve panela bi mijara ‘Mafên Zimanî û Di Çarçoveya Mafên Zimanî De Parastina Ziman’ hat lidarxistin.

 

Prz. Abdullah Akin moderatorîya panela di 17ê kanûna pêşîn a 2023ê de lidarxistî kir û endamê Baroya Mêrdînê Prz. Sezgîn Dînç û Dr. Ubeydilah Pîlatîn wek panelîst tevlî bûn.

 

Di panelê de dîroka qedexekirinên zimanê kurdî û girîngîya emilandina zimanê kurdî yê di qadên giştî de û ji bo parastina ziman girîngîya birêvebirina xebatên akademîk yên kolektîv hate gotûbêjkirin.

 

Di dawîya panelê de ji alîyê Baroya me ve ji panelîstan re plaketa spasîyê hate teqdîmkirin.

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.