DÜNYA ANADİL GÜNÜ PANELİ YAPILDI
Tarih: 24.02.2020 | Okunma Sayısı: 1300

DÜNYA ANADİL GÜNÜ PANELİ YAPILDI

21 Şubat Cuma Günü Dünya Anadil Günü Nedeniyle Batman Barosu Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen Dünya Anadil Günü Paneli yapıldı.

Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan ile Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir’in açılış ve Selamlama konuşmalarının ardından başlayan panel, Av. Nuri Mehmetoğlu’nun sunumuyla sürdü. Dil ve anadilin ne olduğu, dillerin nasıl kaybolduğu ve anadilinin korunması için yapılması gerekenler konulu sunumunun ardından, Prof. Dr. Nurettin Turgay’ın, İnsani Açıdan anadile sahip çıkmanın gerekliliği ve zorunluluğu hakkında konuşmasından sonra, Sosyolog/Yazar İsmail Beşikçi, Anadilin korunması ve bu açıdan Kürtlerin eksiklikleri ile Kürtlerin yapması gerekenler hakkında bir konuşma yaptı.

Halkın yoğun ilgisinin olduğu panelde konuşmaların tamamlanmasından sonra, Belediye Eşbaşkanı Dr. Mehmet Demir, Baro Başkanı Av. Abdulhamit Çakan ile şair/yazar Berken Bereh tarafından, panelistlerin plaketleri verildi.