GEÇMİŞLE YÜZLEŞME VE CEZASIZLIKLA MÜCADELEDE GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI.
Tarih: 21.04.2014 | Okunma Sayısı: 3154

BATMAN BAROSU TESEV DEMOKRATİKLEŞME PROGRAMI VE İNSAN HAKLARI ORTAK PLATFORMU TARAFINDAN DÜZENLENEN GEÇMİŞLE YÜZLEŞME VE CEZASIZLIKLA MÜCADELEDE GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI.

Batman Barosu, Tesev Demokratikleşme Programı ve İnsan Hakları Ortak Platformu tarafından 19-20 Nisan 2014  Tarihinde Antalya’da “Geçmişle Yüzleşme ve Cezasızlıkla Mücadele Güçbirliği Toplantısı” yapıldı.

Baromuzu temsilen Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim’in yanı sıra Faili Meçhul Davalar konusunda çalışma yürüten komisyon üyeleri Av. Nuri Mehmetoğlu, Av. Derya Onatlı ve Av. Leyla Orak’ın katıldığı toplantıya, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Siirt, Van Baroları, TESEV, İHOP, İHD, Human Right Watch, Ankara Üniversitesi İnsan Hakarı Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Aytaç, Af Örgütü, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Hafıza Merkezi, Av. Hülya Üçpınar, Av. Erkan Şenses, Av. Gülçin Avşar ve Av. Veysel Vesek katıldı.

“Faili Meçhuller ve Kayıplarda Cezasızlıkla Mücadele, Zamanaşımı, Dava Nakilleri, Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması sonucu illere dağıtılan davaların akibeti gibi konuların tartışıldığı toplantıda, kurumlar ve avukatlar arası ortak ve stratejik  işbirliği sorunları konuşuldu.

19.09.2024