İNSAN HAKLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ TAMAMLANDI
Tarih: 19.12.2019 | Okunma Sayısı: 659

 

İNSAN HAKLARI HAFTASI ETKİNLİKLERİ TAMAMALANDI

Batman Barosu Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezimiz İnsan Hakları haftasını bitirdi.

Önceden planlaması ve hazırlıkları yapılmaya başlanan 10-17 Aralık, İnsan Hakları Haftası etkinlikleri, planlandığı şekilde eksiksiz, aksaksız ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Merkezimiz kendi etkinlikleri öncesinde, BART, İHD Batman Şubesi ve Batman Belediyesi ile birlikte ortaklaşarak, Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde, 7-8-9 Aralık günlerinde “10. Hangi İnsan Hakları Film Festivali”’nin düzenlenmesi ve aynı tarih ve yerde Av. Tahir Elçi Vakfı’nın “Barış ve Özgürlük” konulu fotoğraf sergisinin sergilenmesi etkinliklerinin gerçekleşmesi sağlandı.

10 Aralık günü “İnsan Hakalrı Günü ve Evrensel Bildirge”’ye ilişkin basın açıklaması ile başlayıp, 17 Aralık akşamı belgesel film seçkisi ile sona eren hafta süresince İnsan Hakları Etkinliklerimiz devam etti.

Bu kapsamda; Batman Barosu binasında Av. Tahir Elçi Vakfı’nın “Barış ve Özgürlük” konulu fotoğraf sergisinin sergilenndiği hafta boyunca; 2’si ilkokul çocuklarına, 2’si Üniversite öğrencilerine, (biri kadınlara, diğeri umuma olan) 2’si halka yönelik olmak üzere, insan hakları/kadın hakları/çocuk hakları konulu toplam 6 seminer verilmesinin yanında, bir de insan hakları paneli gerçekleştirildi. Bunların dışında; (yine hafta içinde) 6 film ile bir tiyatro gösterimi yapıldı.

Tanıtım amacıyla, nüfusun yoğun olduğu Batman’ın çeşitli noktalarında broşür dağıtımı yapılarak, yine nüfusun yoğun olarak bulunduğu Batmanpark AVM’nde satand kurularak, program hakkında bilgi verildi. Ayrıca tanıtım ve bilgilendirme amacıyla, Batman Belediyesi’nin katkıları ile şehrin birçok noktasında Bilboard ve Raket ilan ve afişlemeleri yapıldı.

                Av. Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi olarak; önemli gün ve haftalardaki etkinliklerimize devam etmekle birlikte, merkezimize ulaştırılan veya merkezimizce vakıf olunan insan hakları ihlallleri ile ilgili olarak hukuki yardım ve desteğe devam edeceğimizi belirterek, yoğun geçen hafta boyunca, emeği ve katkısı geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunarız.

 

Av. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

 

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.