KADIN HAKLARI MERKEZİ MELEK İPEK'İN DURUŞMASINA GÖZLEMCİ OLARAK KATILDI
Tarih: 19.03.2021 | Okunma Sayısı: 637

Batman Barosu Kadın Hakları merkezi olarak şiddette maruz kalan,çocuklarının gözleri önünde çırılçıplak elleri kelepçeli kocasının şiddetine,tecavüzüne ve tehditlerine maruz kalan “ ben öldürmeseydim o bizi öldürecekti “ diyen Sanık Melek İpek’ in ilk duruşması için Antalya Adliyesi 3.Ağır Ceza Mahkemesindeydik.Eril şiddet mağduru Melek İpek savunmasında , ''Artık utanmadan, korkmadan tüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.'' dedi “Rüyasında onu terk ettiğimi gördü”diye “kucağında çocuk varken kablo ve ütü ile şiddet uyguladığını hatta ütüyü sırtında kırdığını Çocuğunu,Annesini,babasını ölümle tehdit ettiğini,kız kardeşine gözünün önünde tecavüz etmekle tehdit ettiğini,balkondan atmaya çalıştıığını,yüzüne,gözüne vurduğunu,Evden kaçmaya çalışırken Kendisine kelepçe taktığını,Çocuklarının evin içinde ses çıkardıkları için oyun oynayamadıklarını, 8 yaşındaki büyük kızına şiddet uyguladığını ama kızının çektiği acıya rağmen ağlayamadığını Çünkü ağladığında babasının daha çok şiddet uyguladığını söyledi. Geç saatlere kadar süren duruşma sonunda Mahkeme heyeti tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken bir sonraki duruşmanın 2 Nisan 2021’e ertelenmesine karar verildi.