KIRIKKALE ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.
Tarih: 9.10.2019 | Okunma Sayısı: 410

Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde kadın meclisleri, kadın cinayetlerini platformu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,Batman Barosu Kadın Hakları merkezi ve birçok Baro adliye önünde bir araya geldi. 'Ölmek istemiyorum' yazılı pankart açan kadınlar, çeşitli sloganlarla kadın cinayetlerine tepki gösterdik.
'EMİNE BULUT İÇİN ADALET İSTİYORUZ'
Kadın Cinayetleri Platformu,Kadın örgütleri,Baroların Kadın Hakları Merkezleri olarak kadınların öldürülmeye devam edildiğini söyleyerek, Acı olan şu ki öldürülen Emine Bulut ancak katledilen toplum, katledilen insanlık" dedik. “Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. Emine Bulut kardeşimiz son nefesinde ‘ölmek istemiyorum’ dedi. Türkiye’de ki bütün kadınlar her an ölüm tehdidiyle yaşıyorlar. Bir insan, en temel hak olan yaşama hakkından mahrum edilerek erkekler tarafından öldürülüyor. Kendi kararlarını vermek istedikleri için öldürülüyorlar. Kadınlar mutlu değilse mutlu olmak istiyor. Şiddet görüyorsa şiddetten uzak bir hayat inşa etmek istiyor. Kendi kararını veren kadınların yanındayız. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz, artık ölmek istemiyoruz. Bugün Emine Bulut ve bütün kadınlar için adalet istiyoruz. Katiller sırf kravat taktıkları için indirim alamasın, toprağın altında olan kadınlarla ilgili ileri geri konuşup, indirim almaya çalışmasınlar, haksız tahrik indirimi, pişmanlık indirimi almasınlar diye buradayız" dedik.

19.09.2024