MESLEKTAŞIMIZ AV. ORHAN ALPHAN’A SALDIRAN POLİS MEMURUNUN YARGILANDIĞI DAVA GÖRÜLDÜ
Tarih: 27.11.2023 | Okunma Sayısı: 334

 

14.04.2022 tarihinde meslektaşımız Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2023/454 esas sayılı dosyasında Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını kaldırması sonrası dördüncü duruşma 27.11.2023 tarihinde Batman Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmaya baromuz üyesi meslektaşlarımızın yanı sıra Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi Av. Nizam Dilek, Mardin Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Civan Ortaç ve AHM başkanı Muhammed Vural, Siirt Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Ahmet Tardu ve AHM başkan yardımcısı Av. Sinan Ay, Diyarbakır Barosu AHM başkanı Av. Erhan Demir ve AHM genel sekreteri Av. Şevin İnci de katıldı.

Mahkeme, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği, Batman Barosu, Diyarbakır Barosu, Siirt Barosu ve Mardin Barosu’nun katılma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı;

“Olay tarihinde adliye koridorunda bulunan bir şüphelinin ters kelepçe ile tutulduğu, katılanın da bunu gördüğü, katılanın görevlerinden birinin de temel insan haklarını savunmak ve insan haklarına aykırı tutum ve davranışları dile getirmek olduğu, katılanın mesleki sıfatı da göz önünde bulundurulduğunda ters kelepçelenen kişinin bu durumuna müdahale etmesinin kamu görevi olarak kabul edilmesi gerektiği, katılanın da bu görev bilinci ile hareket ederek ters kelepçelenen kişinin bu durumuna müdahale ettiği değerlendirilmiştir. Bu açıklamalar doğrultusunda sanığın katılana kafa atmak suretiyle katılanın burun kemiğinde kırık meydana getirecek şekilde yaralanmasına sebebiyet verdiği eylemi nedeni ile 5237 Sayılı TCK'nın 86/1, 86/3-c, 87/3, 53/1 maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi..”ni talep etti.

Sanık avukatının mazeretli olması nedeniyle Mahkeme duruşmayı 15.12.2023 tarihine erteledi.

 

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.