MESLEKTAŞIMIZ AV. ORHAN ALPHAN’A SALDIRAN POLİS MEMURUNUN YARGILANDIĞI DAVANIN İLK DURUŞMASI YAPILDI!
Tarih: 20.10.2022 | Okunma Sayısı: 420

14.04.2022 tarihinde meslektaşımız Av. Orhan Alphan’a yapılan saldırıya yönelik polis memurunun yargılandığı Batman 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2022/1132 esas sayılı dosyasında ilk duruşma 20.10.2022 tarihinde Batman Adliyesinde görüldü.

Duruşmaya baromuz üyesi meslektaşlarımızın yanı sıra TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Nizam Dilek, Diyarbakır Barosu başkanı Av. Nahit Eren, Siirt Barosu başkanı Av. Muhammed Alptekin ile Bitlis Barosu, Diyarbakır Barosu, Gaziantep Barosu, Mardin Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Muş Barosu ve Van Barosu’ndan yönetici ve avukat hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız da katıldılar.

Duruşmaya sanık polis memuru katılmazken baromuz, TBB ve duruşmaya katılan diğer barolar müdahale talebinde bulundular.

Duruşma 09.01.2023 tarihinde ertelenirken duruşma sonunda Batman Adliyesi önünde basın açıklaması yapılarak dosyanın son durumu hakkında kamuoyu bilgilendirildi.