MESLEKTAŞLARIMIZIN CEZAEVİNDE YAŞADIĞI SORUNLARLA İLGİLİ SİİRT BAROSU’YLA YAPILMASI DUYURULAN ORTAK BASIN AÇIKLAMAMIZ ENGELLENDİ
Tarih: 8.07.2024 | Okunma Sayısı: 263

 

Beşiri Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nda meslektaşlarımızın dedektörle arama başta olmak üzere yaşadığı sorunlar konusunda Siirt Barosu’yla ortak açıklama yapmak üzere Beşiri Ceza İnfaz Kurumları’na giden Baro başkanımız Av. Erkan Şenses, Baro yönetim kurulu üyelerimiz ile meslektaşlarımız Beşiri girişinde Siirt Barosu Başkanı Av. Muhammed Alptekin ve Siirt Barosu üyesi meslektaşlarımızla bir araya gelerek Beşiri Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’na geçmek istemişlerdir.

 

Beşiri’den çıkmadan önleri polis tarafından kesilen Baro başkanları ve meslektaşlarımıza polisin Batman Valiliği’nin yasaklama kararını tebliğ etmesi ve ceza infaz kurumu çevresinde basın açıklamasına izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine Baro başkanımız Av. Erkan Şenses ve Siirt Barosu Başkanı Av. Muhammed Alptekin polis barikatının önünde basın açıklamasında bulundu. Baro başkanları yasaklama ve engellemeyi kınayarak meslektaşlarımızın cezaevinde yaşadığı dedektörle aranma sorunu başta olmak üzere sorunlarının çözümü noktasında girişimlere devam edeceklerini vurguladı.

https://www.youtube.com/watch?v=GMna_fKqMGQ

8.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.