MISIR KATLİAMINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.07.2013 | Okunma Sayısı: 3077

 

 
BASINA VE KAMUOYUNA

 

             Mısır halkı neredeyse tüm diğer Ortadoğu halkları gibi modern tarihinde sürekli baskıcı rejimlerle yönetilmiş ve “Arap Baharı” olarak nitelenen toplumsal olaylar neticesinde bir demokrasi tecrübesi yaşamıştır. Mısır halkı tarafından seçilen meşru devlet başkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbe sonucunda tutuklanması, gayrimeşru askeri otoritenin yönetimi ele geçirmesi ile yeniden başlayan, barışçıl, şiddet içermeyengösterilerde halk yüzlerce ölü ve binlerce yaralanma ile sonuçlanan saldırılara uğramıştır.  Mısır askeri yönetiminin; halkın meşru temsilcilerini tutuklamak, insan hak ve özgürlüklerini askıya almak ve cari anayasal düzeni ortadan kaldırmakla sonuçlanan darbesi ve neticesinde yaşanan katliamlar,maalesef kimi Arap ülkelerince açıkça desteklenmiş, finanse edilmiş ve dünyanın büyük çoğunluğunca katliamlar sessizlikle geçiştirilmiştir.

            Yeterince demokrat olmadığı iddia edilen bir siyasi hareket ve siyasetçiye karşı askerin ve şiddetin gölgesine sığınanları, yaşanan darbe ve katliama sessiz kalanları, kendi “ahlakına” uymayanları ve putlarını yemede bir beis görmeyenleri insanlık affetmeyecektir.

            Mısır halkının çoğulculuğu ve bir arada yaşama kültürünü esas alan ve kendi tarihsel geçmişine uygun bir çözümle sorunlarını gidermesi, askeri diktanın yönetimi sivillere bırakmasıyla mümkün olacaktır. Mısır'ın Adeviye Meydanında ve diğer alanlarında askeri diktaya karşı direnen mazlum halkın yanında olduğumuzu beyan ediyor, bu savunmasız bırakılmış insanlara yönelen katliamları lanetliyoruz, kınıyoruz. 28.07.2013

                                                                                                         
 
Batman Barosu Başkanlığı 
19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.