MÜZEYYEN BOYLU’NUN DURUŞMASINDAYDIK
Tarih: 28.01.2020 | Okunma Sayısı: 827

 

Diyarbakır avukatlarından meslektaşımız Avukat Müzeyyen Boylu’nun 20 Mayıs 2019’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından silahla öldürülmesi olayının görüldüğü davaya katılan vekili olarak katıldık.

Önceki aşamalarda Baro olarak müdahele talebimizin reddi nedeniyle YK üyesi ve İnsan Hakları Merkezi başkanımız Av. Nuri Mehmetoğlu ile Kadın Hakları Merkezimizden Av. Kübra Erdem, katılan vekili olarak davaya katıldılar.

 Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşması’na Sanık, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü gerekçesiyle katılmadığı gibi avukatı da başka bir davası olduğu için mahkemeye mazeret sunarak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada Müzeyyen Boylu’nun evinin bulunduğu sitenin 3 güvenlik görevlisi çalışanı Mensur Altın, İbrahim Çiçek ve Halit Aydın tanık olarak dinlendi.

Duruşmayı Diyarbakır, İstanbul, Batman, Trabzon, Ankara, Bursa, Adıyaman, Bitlis, Adana, Siirt, Antep, Bingöl, Urfa, Mardin Barosundan avukatlar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili Remzi Atalay, Özgürlük için Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri izledi.

Duruşmayı Diyarbakır, İstanbul, Batman, Trabzon, Ankara, Bursa, Adıyaman, Bitlis, Adana, Siirt, Antep, Bingöl, Urfa, Mardin Barosundan Başkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar katılırken Türkiye Barolar Birliği (TBB), TÜBAKKOM, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri ve birçok kadın kuruluşu temsilcileri de izledi.

Mahkeme, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sanığın tedavisine ilişkin tüm tıbbi bilgi ve belgelerin gönderilmesini isteyerek, gönderilecek raporlar doğrultusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporunun alınmasına ve  tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Mart’ta ertelendi.

Mahkeme sonrasında Diyarbakır Barosu konferans salonunda basın açıklaması yapılarak davaya ilişkin bilgi verildi.

 

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.