TBB’NİN DÜZENLEDİĞİ ENGELLİLİK VE MALULİYET İLE İLGİLİ ÇALIŞTAYA KATILDIK.
Tarih: 8.12.2018 | Okunma Sayısı: 929

 

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Engelli Hakları Çalışma Grubu tarafından engellilik ve maluliyetin belirlenmesi konusunda çalıştay düzenlendi.

 

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Engelli Hakları Çalışma Grubu tarafından engellilik ve maluliyetin belirlenmesi konusunda çalıştay düzenlendi. Yapılan bu çalıştaya Baromuzu temsilen Av. Nuri Mehmetoğlu katıldı.  

Sağlık Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ile engelliler konusunda faaliyet gösteren konfederasyon, federasyon, dernek, vakıf, öğrenciler ve baro temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştayda, yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi.

Çalıştayda ayrıca; Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ile Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği kıyaslandı; engellilik ve maluliyetin tespiti konusu malûliyet başvuruları, kontrol muayenelerinin değerlendirilmesi ve uygulamadan kaynaklanan sorunların ele alınarak yeni bir sistem olan e-rapor uygulaması değerlendirildi.

Engelli haklarına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının da ele alındığı ve engelli haklarına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararları tartışıldığı çalıştay, sorunların tespiti ve çözümü önerilerinin belirlenmesi ile sona erdi.

 

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.