TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE AVRUPA KONSEYİ’NİN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ “İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU AVUKATLARIN KORUNMASI” KONULU ULUSLARARASI SEMPOZYUM,
Tarih: 10.12.2018 | Okunma Sayısı: 831

 

Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi’nin 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde ortaklaşa düzenlediği “İnsan Hakları Savunucusu Avukatların Korunması” konulu uluslararası sempozyum, TBB Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Politikası ve İşbirliği Daire Başkanı Mikhail Lobov, İnsan Hakları Komitesi Üyesi Av. John Wadham ve Proje Koordinatörü Elena Yurkina, TBB önceki başkanlarından Av. Atila Sav, TBB kurul üyeleri, baro başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Baromuz İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Nuri Mehmetoğlu, Baromuzu temsilen iştirak ettiği Sempozyumun açıilış konuşmasında; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Bugün 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu toplandı ve Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Onur Ödülü’nün değerli meslektaşımız, kardeşimiz, mücadelesini canıyla ödeyen Avukat Tahir Elçi’ye verilmesine karar verildiğini” açıkladı.

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.