AV. MÜZEYYEN BOYLU'NUN DURUŞMASINDAYDIK
Tarih: 4.11.2019 | Okunma Sayısı: 2103

AV. MÜZEYYEN BOYLU'NUN DURUŞMASINDAYDIK

Boşanma aşamasındaki eşi tarafından 11 kurşunla hunharca öldürülen, Diyarbakır Barosu Avukatlarından meslektaşımız Müzeyyen Boylu davasının görüldüğü 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2. Duruşmasındaydık.

Baromuzu temsilen Yönetim Kurulu üyemiz ve İnsan Hakları Merkezi Başkanımız Av. Nuri Mehmetoğlu ile İnsan Hakları ve Kadın Hakları Merkezlerimiz üyeleri Av. Eylem Yaman, Av. Kübra Demir, Av. Kübra Erdem, Stj. Av. Aykut Benice,  Stj. Av. Esma Erdoğan ile Stj. Av. Merve Gök duruşmaya katıldılar.

Duruşma arasında sanık ve müdafiinin davanın nakline yönelik talepleri bulunduğundan nakil konusunda karar verilmek üzere dosyanın Adalet Bakalığına gönderildiği ve rahatsızlığı nedeniyle sanığın duruşmaya gelmediği duruşmada; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında, talepte bulunan tüm baroların katılma talepleri reddedildi.

Av. Müzeyyen Boylu’nun Failinin Yargılandığı Diyarbakır 7. Ağır ceza Mahkemesinde görülen Davanın 2. Duruşmasına, Van, Sinop ve Hakkari Baro Başkanları ile Baromuz dahil

18 baronunun yönetici ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen duruşma 27 Ocak 2020 tarihine ertelendi.