Basın Açıklaması
Tarih: 31.12.2012 | Okunma Sayısı: 2482

KAÇIRILAN KİŞİLER SERBEST BIRAKILSIN

 

Muş Valiliği’nde Kaymakam adayı olan ve Diyarbakır’a kızkardeşini görmek için giden Kenan Erenoğlu ile Muş’un Bulanık ilçesi Gümüşpınar köyüne ailesini ziyarete gitmek üzere Diyarbakır’dan otobüse binen 7 ayllık er Aykut Çelik 12 Ağustos’ta, Muş-Kulp karayolunun 35. kilometresinde, sağlık teknisyeni Aytekin Turhan, Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç 9 Temmuz’da Diyarbakır-Bingöl karayolunda, yol kesen PKK’lılar tarafından kaçırılmıştır. Son olarak da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 4 korucu kaçırılmıştır.

 

Daha önce karakol baskınları ve çatışmalarda alıkonulan askerler, protokol yapıldıktan sonra heyetler aracılığıyla serbest bırakılmışlardı. Yine geçtiğimiz günlerde kaçırılan bir kısım işçiler de aralıklarla serbest bırakılmışlardır.

 

Kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasının ülkemizde kardeşlik bağlarını güçlendireceğine, akan kanın durmasına, huzurun tesisine, toplumsal barışa, sorunların hukuk içerisinde ve diyalog ile çözümlenmesine çok büyük bir katkı sunacağı şüphesizdir. Bu nedenle kaçırılan kişilerin bir an önce serbest bırakılması ve ailelerine kavuşturulması için çağrıda bulunuyoruz.

 

Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeyen, daha önce birçok toplumsal olayda ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte arabulucu olarak rol üstlenen ve toplumsal huzurun tesisi için çaba sarf eden Batman Barosu olarak, bu konuda da üzerimize düşen bir görev olduğu takdirde, baromuzun bu sorumluluktan kaçınmayacağını belirtmek isteriz.

 

 

 

                                                                                          Av. Yusuf TANRISEVEN

                                                                                              Batman Baro Başkanı

 

 

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.