Basın Açıklaması
Tarih: 31.12.2012 | Okunma Sayısı: 2188

BASINA VE KAMOUYUNA

 

 

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte daha başından YSK’nın tartışmalı ve demokratik işleyişe zarar veren kararı ile başlayan gerilimli siyasi ortamın bölgemizde hiç kimsenin arzu etmediği sonuçlar doğurduğu bir gerçektir.

 

Seçim süreci başlamazdan evvel tüm siyasi partilerin seçim kampanyalarını demokratik teamüller ve karşılıklı hoşgörü içerisinde yürütmesi, geçmiş seçim dönemlerinin aksine, seçmen iradesini sakata uğratacak gayri ahlaki ve gayri kanuni tutum ve davranışlara prim vermemesinin gerekliliğini vurgulamıştık. Ancak gelinen süreçte ne kamu gücünü kullanan idarecilerin ne de siyasi partilerin gergin ortamı yumuşatacak olumlu adımlar atma yönünde bir irade sergilemedikleri, özelde bölgemizde yaşanan ve halkın malına ve canına yönelecek biçim ve kapsamda gelişen şiddetin önüne geçilemediği gözlemlenmektedir.

 

Tüm halkımızın ortak beklentisi seçim döneminde yapılacak çalışmaların demokratik, meşru ve hukuki zeminde yürütülmesi gerektiğini ve şiddetin meşru hak ve taleplerin aranmasının bir aracı olamayacağını bir kez daha hatırlatır, kamu gücünü kullanan idarecileri tüm siyasal aktörleri sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz.

 

 

Batman Barosu Başkanı

         Av. Yusuf TANRISEVEN

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.