Basın Açıklaması
Tarih: 31.12.2012 | Okunma Sayısı: 1849

BASIN AÇIKLAMASI

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili olarak seçilen Hatip Dicle’nin, hakkında kesianleşmiş mahkumiyet bulunduğu gerekçesiyle milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesini hukuka uygun bulmamaktayız.

Yargıtay’da yıllarca bekleyen dosyalarda hiçbir işlem yapılmamasına rağmen, seçimlerin yapılmasına iki gün kala Yargıtay’ın Hatip Dicle hakkındaki dosyayı ele alarak kesinleştirmesi, sonrasında da YSK’nın toplumsal barışı ve huzuru bozacak nitelikteki kararı, hem kamuoyu vicdanını hem de Batman Barosu olarak bizleri tatmin etmemiştir.

Milletvekillerini seçme yetkisi halktadır. YSK’nın listeler kesinleştikten sonra halkın iradesini hiçe sayması kamuoyunu vicdanını zedelemiştir. Bu konuda nihai kararı verme yetkisinin TBMM’de olması gerekmektedir.

YSK’nın bu kararına verilen tepkilerin, daha önce listelerin kesinleşmesi sürecinde YSK kararına verilen tepki de olduğu şiddet barındırmaması ve halkımızın da sağduyulu olarak, hukuktan sapmadan ve demokratik ölçüler içerisinde tepkilerini ortaya koyması ve hukuk içerisinde hak arama mücadelesini vermesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av. Yusuf TANRISEVEN