Basın Açıklaması
Tarih: 31.12.2012 | Okunma Sayısı: 2277

ÖZÜR DİLİYORUZ

 

Ölümün kol gezdiği bir ülkenin aciz yurttaşları olarak, şiddet ortamının rehin aldığı tutsaklar gibiyiz. Tesadüfen ölümlerin yaşandığı bir çağda, tesadüfen yaşayan yarının ölüleri olarak sözün bittiği toprakların, dilin tutulduğu zamanların müptelası yanımızı, bir türlü terk edemiyoruz. Susuzluğunu deniz suyu içerek gidermeye çalıştıkça susuzluğu artan divane gibi sorunlarımızın çözümünü şiddette ve çatışmalarda aramanın bizi getirdiği uçurumun kenarındayız.

 Sesimizi silah sesinden daha gür çıkaramadığımız, insanlık adına çağrımızı duyuramadığımız, mürekkebi kana tercih ettiremediğimiz için bu toprakların tüm evlatlarından, Sedat ÖZEVİN’lerden, ÖZDEMİR kardeşlerden, İbrahim ORUÇ’lardan, Ceylan ÖNKOL’lardan, Uğur KAYMAZ’lardan, DORU bebeklerden, Kardelen Ayşe’lerden, Serap GEZER’lerden, Hiranur ERASLAN’lardan ve çözümsüzlüğümüze kurban ettiğimiz isimsiz nice masum insandan özür diliyoruz.

Acıya merhem olmayacak kuru kalabalıklar arasında sıkışmaya mahkûm kınamalardan öteye geçemeyen cümlelerimizin taziye olarak kabul edilmeyeceğini bilerek her gün bir parçasını toprağa verdiğimiz insanlığımızı bir gün geç de olsa gelecek nesillerin hatırlamasını diliyoruz.  

Arka sokak şiddetinin biteceği gün dönüp geriye baktığımızda en değerli varlığımızı, canlarımızı yitirmeden bu sarmaldan kurtulamaz mıydık, yitirdiklerimize değer miydi diye birbirimizden hesap sormayacağımızı düşünmeyelim?

Konuşacak yerde susmak, susacak yerde konuşmak kadar ve belki de ondan daha tehlikelidir. Üç maymunu oynamanın zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir. Ülke bulunduğu şiddet ortamından derhal daha fazla canlar kaybolmadan kurtarılmalıdır. Sorunun çatışma ve ölümlerle ortadan kalkmadığı görülmelidir.

“Şairin dediği gibi “dönüyor burgaç dünya üstten yanlardan daralıyor. Ovalardan dar geçitlere sürülen sığırlar gibi bir gün ister istemez karşısında olacaksın kaçtıklarının dua et o gün henüz mahşer olmasın”

Çatışmaların bir an evvel son bulmasını taraflardan isterken yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

                                                                       BATMAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.