BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 2.05.2019 | Okunma Sayısı: 806

BASINA ve KAMUOYUNA

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla GÜVEN’in başlattığı ve her geçen gün Türkiye genelindeki mahpusların katılımıyla genişleyen açlık grevi eylemlerinde, birçok eylemci yönünden ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıktığını müşahede etmekteyiz.    

Karanlığa karşı aydınlığı, yanlışa karşı doğruyu, haksızlığa karşı adaleti savunan biz Avukatlar, ısrarla ve sebatla altını çizmekteyiz ki ölümün karşısında da yaşamı savunuyoruz.    

Toplumun bütün kesimleri tarafından bilinsin ki yaşam hakkını ihlal eder nitelikteki eylemleri mazur ve meşru görmeyi, hukukçu kimliğimizle hiçbir zaman bağdaştırmadık, bağdaştırmayacağız. Demokratik hak ve taleplerin konusu veya tarafı kim olursa olsun, yaşam hakkının kutsiyetinden daha fazla değer atfedilecek bir mahiyette olamayacağı kanaatini taşıyoruz. Bu itibarla, açlık grevi eylemcilerini, demokratik toplum gereklerine uygun yol ve yöntemleri kullanmaya, beden ve ruh sağlıklarını tehdit eden açlık grevi eylemlerine dönük iradelerini tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz.    

Ülke genelinde mahpuslar arasında hızla yayılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinin, bazı cezaevlerinde ölüm orucuna dönüştürüleceği iddialarını kaygı ve üzüntü ile takip etmekteyiz. Bu bağlamda 80’li ve 90’lı yıllarda şahit olduğumuz, toplum vicdanını derinden yaralayan cezaevi olaylarının tekrarlanmamasını ve acı hafızamıza bir yenisinin daha eklenmemesini umut ediyoruz.             

Batman Barosu olarak tüm ilgili kurumlara; diyalog geliştirme, sürece katkı sunma ve mahpusların sağlık durumlarının iyileştirilmesine yönelik önlemleri alma noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirme çağrımızı yineliyoruz. Bu zorlu sürecin, sağduyulu, aklıselim ve itidalli yönetilmesi, toplumsal barışın korunmasında azami hassasiyetin gözetilmesi gerekliliğini önemle vurguluyoruz.    

 

BATMAN BAROSU BAŞKANLIĞI

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.