BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 24.08.2019 | Okunma Sayısı: 812

 

BASINA ve KAMUOYUNA

 

            Her gün binlerce kadının şiddet gördüğü, katledildiği ülkemizde 23.08.2019 tarihinde Yine 3 kadın erkek şiddeti ile hunharca katledildi.

 

            3 yıl önce Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkemize kaçan ve Batman merkez Petrolkent Mahallesine yerleşen 5 çocuk annesi Suriye uyruklu kadın EMEL HAC HÜSEYİN  eşi tarafından sürekli şiddet gördü. Eşi tarafından sopa ile çocuklarının gözü önünde feci şekilde dövülen genç kadının tüm kaburga kemiklerinin kırıldı ve iç organlarının çoğu ağır bir şekilde zarar gördü. Emel Hac Hüseyin de tıpkı diğer kadınlar gibi erkek şiddeti sonucu hayattan koparıldı.

 

            Yine Benzer bir olay Konya’da Yaşandı.TUBA ERKOL,şiddet uygulayan eşi hakkında şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırmıştı.Bekir Erkol, çıkarılan bu karara rağmen 3 çocuğunun gözü önünde eşinin çocuklarıyla kaldığı daireye gitti. Bekir Erkol, yanında getirdiği bıçakla TUBA ERKOL’u 20 bıçak darbesi ile katletti. Bekir Erkol'un, olay yerinde bıraktığı kızına ise "Yardım İstemene gerek yok.”Anneniz öldü” dediği 'Neden öldürdün? Pişman mısın' sorusuna, ise"Namus için pişman mı olunur?" yanıtını verdi

 

            Kırıkkale’de vahşi bir şekilde eski eşi FEDAİ BARAN tarafından katledilen Emine BULUT’un “ÖLMEK İSTEMİYORUM” çığlıkları vicdanımızda derin yaralar açtı.

Fedai BARAN ve nicelerinin ortaya koyduğu vahşet, kadın cinayetlerinin sonlandırılması için bir an önce somut adımların atılmasını sadece medyaya yansıyan olayları değil bu konularda ki tüm vakallar için acilen tedbirler alınması gerektiğini gözler önüne sermiştir.  “Yuva yıkan yasa” ve “mağdur baba” söylemleri ile cinayeti masumlaştıran ve destekleyen söylemlere şiddetle karşı çıkıyor ve KINIYORUZ! Bir kadının daha cinayete kurban gitmemesi için 6284 sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin ve doğru bir şekilde uygulanması, koruma ve engelleme politikalarının geliştirilmesi için somut adımların hızlı bir şekilde atılması gerektiğini savunuyoruz. Yetkililerden kadınların yaşaması, katillerin cezalandırılması için politikalar geliştirilmesini talep ediyor, Mağdur Çocukların tekrar mağdur olmasına yol açacak uygulamalara karşı dikkat edilmesini, kadın hakları bakımından edinilen kazanımların, yapılması planlanan yargı reformunda daha da güçlendirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz..

 

             Bu vahşi saldırıları  lanetliyor, katillerin en ağır ceza ile cezalandırması,  kadın cinayetlerini besleyen ceza indirimlerini almaması için davanın takipçisi olacağımızı bildiriyor,EMEL HAC HÜSEYİN ,TUBA ERKOL ve EMİNE BULUT’un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

            Kadın cinayetleri masum gösterilemez, meşrulaştırılamaz. Emine BULUT’un çığlığı vicdanımızda yankılanıyor; ÖLMEK İSTEMİYORUZ.

 

 

                                   BATMAN BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.