BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 5.03.2020 | Okunma Sayısı: 950

BASINA VE KAMUOYUNA

Mardin Barosu üyesi meslektaşımız Av. Ali Kahraman; 29.02.2020 tarihinde evine baskın yapılarak gözaltına alınmış, 3 günlük gözaltından sonra 02.03.2020’de sevk edildiği Mardin Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır.

Mardin Barosundan edinilen bilgiler ve açıklamalarından; meslektaşımızın, 5271 sayılı CMK 100. Madde kapsamı dışına çıkılarak, gizli tanık beyanlarına dayanılıp, mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek ve avukat-müvekkil gizliliği ihlal edilerek, hukuki dayanaktan yoksun ve usüle aykırı elde edilen delillere dayanılmak suretiyle, haksız ve matbu gerekçelerle tutuklandığı anlaşılmaktadır.

Avukat olup Avukatlık mesleğini fiili olarak icra eden ve bu nedenle, hemen her gün adliye ve kollukta olan meslektaşımız, davet üzerine gelebileceğinden, istenilen zamanda ifadeye çağırabilme imkanı varken gözaltına alınıp, tutuklanmasının somut ve hukuki gerekçesi bulunmamaktadır.

Bu nedenlerle, kaçma şüphesi olmayan ve istenildiğinde gelebilecek meslektaşımıza; ancak zorunlu hallerde başvurulması gereken tutuklama tedbiri uygulanmasına karar verilmesi ve cezaevine konulması, haksız ve hukuksuz olduğu gibi, yargıya olan güvenin de ortadan kalmasına sebebiyet verdiği kanaatinde olmakla,

Meslektaşımız Av. Ali Kahraman’ın derhal serbest bırakılmasını talep ettiğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunuyoruz.

 

BATMAN BAROSU Av. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.