BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 12.01.2013 | Okunma Sayısı: 2395

BASINA VE KAMUOYUNA

 

BATMANLI STK’LAR OLARAK BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sorunu olan Kürt sorununun geleceğe taşınması artık mümkün değildir. Bu şiddet sarmalının da yaşanan, denenen modellerle çözülemeyeceği anlaşılmıştır. Kazananı olmayan bu yöntemlerle herkes hep birlikte kaybetmiştir. Bu nedenle sorunun çözümü konusunda yakın zamanda başlayan görüşmeleri tarihi bir fırsat olarak görüyoruz.

 

Kamuoyuna yansıması ile birlikte toplumun tüm kesimlerince destek gören görüşmeler, büyük bir heyecan yaratmıştır. Daha önce başlayan ve çeşitli gerekçelerle kesilen süreçte, barış sürecine karşı ortaya konan tepkilerin toplumda bir karşılığının olmadığı bugünkü açık ve net toplumsal destek ile ortaya çıkmıştır.

 

Uzun ve meşakkatli bu çabaların, barışı istemeyen güçlerce provoke edileceği, Fransa’da yaşanan menfur suikast olayı ile daha şimdiden anlaşılmıştır. Barış arayışına ilişkin görüşmelerin provoke girişimleri karşısında siyasal irade ve sorunun taraflarının bu toplumsal desteği ve beklentiyi göz ardı etmeyeceğine inanıyoruz.

 

Sonuna kadar götürüleceğine ve tüm provokasyonlara rağmen götürülmesi gerektiğine inandığımız barış görüşmeleri neticesinde Kürt sorununun çözülmesi ile sadece Kürt sorunu çözülmeyecek, Ortadoğu’da yaşanan sorun ve çatışmaların çözümüne bir “Barış Modeli” sunulmuş olacaktır.

 

Biz Batman’daki sivil toplum örgütleri ve meslek odaları olarak, Kürt sorunun çözümünü amaçlayan irade ve görüşme çabalarını sonuna kadar destekliyor, barış talebinde ısrarcı olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. 12.01.2013

 
 
                                                                                           
19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.