DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN
Tarih: 2.09.2019 | Okunma Sayısı: 948

 

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

 

1 Eylül, insanlık tarihinin en kanlı ve acımasız savaşı olan İkinci Dünya Savaşı‘nın başladığı gündür.

Savaşlar; genellikle, emperyalizmin doğasında var olan sömürü ve yayılmacı politikaların getirdiği  saldırganlıklar sonucu ortaya çıkmaktadır.

1 Eylül 1939’da, yayılmacı nazilerin, Polonya’ya saldırısı ile başlayan II. emperyalist paylaşım savaşında; İnsanlık, milyonlarca hayatın kaybı, yüzmilyonlarca hayatın da çöküşüne tanık oldu. Savaşla birlikte birçok ülke ve bölgenin alt yapısı harap oldu.

İnsanlık tarihinin en kanlı savaşının başlagıcı olan 1 Eylül, “Dünya Barış Günü” olarak kabul edilerek kutlanmaktadır.

Ancak, emperyalist ülkeler; savaşlardan ve silahlanmadan rant elde eden kimi ülke ve kesimlerlerin de desteği ile bazı ülke ve bölgelere doğrudan saldırarak, veya halkları biribirine çatıştırarak ya da iç savaşlar çıkartarak, savaşların sonlanmasını engellemekte ve İnsanlığın barışı yaşamasına engel olmaya devam etmektedir.

Biz, Batman Barosu ve Batman Barosu Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi olarak; devleti, ülkesi, bayrağı, rengi, ırkı, kimliği, kültürü, dili, inancı, dini, mezhebi, görüşü ne olursa olsun tüm insanların, eşitlik, özgürlük ve barış içinde yaşamasını istiyoruz.

Bu anlayış ve görüşle, 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ‘nü,  barış içinde, savaşsız bir dünyada, insani sevgiye ve evrensel barışa ulaşmayı umut ederek tüm (Dünya) insanlarının “Dünya Barış Günü”nü kutluyoruz. 01.09.2019 

 

 

BATMAN BAROSU SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

 

19.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.