EKREM AMCAYA SALDIRANA DA CEZASIZLIK ZIRHI
Tarih: 22.10.2019 | Okunma Sayısı: 885

 

 

EKREM AMCAYA SALDIRANA DA CEZASIZLIK ZIRHI

 

Önceki hafta, ameliyat ve tedavi için Çanakkale ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatmakta olan eşi ile Kürtçe konuştuğu için Ekrem (Yaşlı) amcaya saldıran şahıs, cezasızlık zırhlı ile korunarak hakkındaki soruşturma dosyası kapatıldı.

Olay henüz aydınlanıp soruşturma sonuçlanmadan, Valilik, olayın Kürtçe konuşmadan kaynaklanmadığını, Savcılık, saldırganın akıl hastası olduğu yönünde açıklamda bulundu.

Saldırının ardından, güvenliklerinin sağlanamayacağı gerekçesi ile eşinin sağlığı bakımından komplikasyon ihtimaline karşı Çanakkale’den  ayrılmamaları istenerek, Ekrem amca ve eşi, kendilerine yönelik hiçbir güvenlik alınmadan, hastaneden çıkarıldı.

Bir AKP Milletvekili,  Kürtçe ve Türkçe şifa dileyerek Efendimizin buyurduğu gibi, "ırkçılık yapan bizden değildir" ifadesini hatırlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili; "Çanakkale zaferinde Türk’ü, Kürt’ü omuz omuza ne bedeller ödendiğini en çok Çanakkaleliler bilir. Biliriz ki konuştuğu dil için birine saldırmak, Türkiye’ye saldırmaktır. Tüm vatandaşlarımız azizdir, tüm diller Allah’ın emanetidir." açıklamasında bulundu.

Ancak, sonuç değişmedi ne yazık ki.

Dosyanın (tamamlanmamış olduğu gerekçesi ile) avukat tarafından incelenmesi engellenerek aynı gün, saldırganın cezai ehliyetinin olmadığı gerekçesi ile takipsizlikle dosya kapatıldı.

Kürtlere yapılan saldırılarda sıklıkla görülmekle klasikleşmiş cezasızlık uygulamalarına yeni bir örnek eklendiği konusunda yeteri kadar şüphe bulunan olay hakkında, somut delil bulunamadığı iddiasında bulunanları, Ekrem amca’nın fotoğraflarına bakarak; vicdana, hukuka ve adalete çağırıyoruz. 22.10.2019

 

BATMAN BAROSU AV. SEDAT ÖZEVİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ

 

 

20.09.2024
AV. ERKAN ŞENSES
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.