Hızlı Erişim

Menü

MESLEKTAŞIMIZ AV. ZEKERİYA POLAT’IN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN DAVANIN İLK DURUŞMASINA KATILDIK

17.04.2026
18

 

Sadece mesleğini icra ettiği için katledilen meslektaşımız Av. Zekeriya POLAT’ın öldürülmesine ilişkin, Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına baromuzu temsilen Yönetim Kurulu üyemiz Av. Resul ERTUĞRUL katılmıştır. İlk duruşmada, Türkiye Barolar Birliği ve tüm baroların katılma talebi kabul edilmiş; Cumhuriyet savcısı tarafından sanığın, TCK’nın 82/1-a maddesi kapsamında tasarlayarak kasten öldürme suçundan ve TCK’nın 82/1-g maddesi kapsamında kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması yönünde mütalaa sunulmuştur. Sanık müdafisinin süre talebi üzerine duruşma 19.06.2026 tarihine ertelenmiştir.

Meslektaşımıza yönelik bu alçakça saldırının ve savunmaya yönelen her türlü tehdidin karşısında olduğumuzu bir kez daha açıkça ifade ediyoruz. Bu menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin hak ettikleri en ağır cezayı almaları için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Batman Barosu, savunmaya yönelen hiçbir saldırıya sessiz kalmayacaktır.


Derbarê kuştina hevkarê me Prz. Zekerîya POLAT ê ku tenê ji ber îcrakirina pîşeya xwe hatibû qetilkirin da; li Dadgeha Cezayê Giran a 1em a Yalovayê rûniştina yekem a dozê hate dîtin û li ser navê baroya me endamê Desteya Rêveberîyê Prz. Resûl ERTUGRUL beşdar bû.

Di rûniştina yekem da, daxwaza beşdarbûnê ya Yekîtîya Baroyên Tirkîyeyê û hemû baroyan hate qebûlkirin; Dozgerê Komarê derbarê bersûcî da, di çarçoveya madeya82/1-a ya TCKyê da ji ber tawana"kuştina biqest ya plankirî" û di çarçoveya madeya 82/1-g ya TCKyê da ji ber tawana "kuştina biqesd ya kesê ku wezîfeya giştî bi cih tîne" mitalaya cezayê zindanîkirina bi miebeta giran pêşkêş kir. Li ser daxwaza parêzerên bersûcî ya ji bo demê, rûniştin taloqî tarîxa 19.06.2026an hate kirin.

Em careke din bi eşkereyî îfade dikin ku em li dijî vê êrîşa hovane ya li ser hevkarê xwe û li dijî her cure gefên li ser parastinê ne. Ji bo ku ev êrîşa menfûr bi hemû alîyên xwe ve werê ronîkirin û fail cezayê herî giran ê ku heq dikin bigirin, em ê heta dawîyê şopdarê proseyê bin. Wê Baroya Batmanê, li hemberî tu êrîşên li ser parastinê bêdeng nemîne.
Fotoğraf Galerisi

Ruhsat Alanlar

Aramıza katılan meslektaşımıza başarılar dileriz.

Yaklaşan Etkinlikler

Katılabileceğiniz yaklaşan etkinlik bulunmamaktadır!

Aramızdan Ayrılanlar

Rahmetle anıyoruz

Avukat
Av. Bülent KILINÇ

31.03.2025

Avukat
Av. Serdar Atalay

6.11.2021

Avukat
Av. Emre TUNÇ

8.05.2021

Avukat
Av. Süleyman KAYA

18.04.2017

Avukat
Av. Veysi ARI

3.05.2012

Avukat
Av. Sedat ÖZEVİN

1.08.2010

Avukat
Av. Zekeriya AYDIN

5.02.2010